Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lutomiersku - Podprogram 2018

Informacje

...

..

.

Podprogram 2018

Artykuły

  • Podprogram 2018 - efekty

    PODPROGRAM 2018 – efekty

    1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lutomiersku z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

    2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

    • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

    • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

    • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

    • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

    • tłuszcze (olej rzepakowy),

    • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

    2. Pomoc żywnościowa trafiła do 414 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego.

    3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

    o 20 ton żywności;

    o 2050 paczek żywnościowych;

    o 0 posiłków;

    4. W ramach Podprogramu 2018 dla 52 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

    Ekonomiczne - 0 spotkań dla   0 uczestników

    Żywieniowe - 1 spotkanie dla 52 uczestników

    Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników

    Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników


    Czytaj Więcej o: Podprogram 2018 - efekty