Podprogram 2018

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Artykuły

Podprogram 2018 - efekty

22 lipca 2019

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lutomiersku z terenu województwa łódzkiego przy współpracy Bankiem Żywności w Łodzi im. Marka Edelmana realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

  • tłuszcze (olej rzepakowy),

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 414 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa łódzkiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 20 ton żywności;

o 2050 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2018 dla 52 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 1 warsztat edukacyjny w ramach działań towarzyszących:

Ekonomiczne - 0 spotkań dla   0 uczestników

Żywieniowe - 1 spotkanie dla 52 uczestników

Kulinarne - 0 spotkań dla 0 uczestników

Niemarnowanie żywności – 0 spotkań dla 0 uczestników